Årsmøde 2017 i Osted kulturhus og Bylaugsprisen for 2017

Der var mødt 54 bylaugsmedlemmer til årsmødet den 3. februar 2017. Der var fællesspisning og i år havde Osted Slagteren lavet den berømte ”bylaugsgryderet” og alle spiste med god appetit.

Virginia M. Holst fra Vester Saaby, fortalte om sit liv. Hun voksede op i USA og endte med borgmesterposten i Hvalsø.
Virginia Holst kan føre sine aner tilbage til det berømte skib ”Mayflower” der i 1620 sejlede fra England til Massachusetts i USA og grundlagde en af de første kolonier. Hun blev uddannet sygeplejerske i USA, og mødte i USA en ung mand, Ole Holst fra Vennelyst i Vester Saaby. Derfor endte hun som landhusmor i Danmark.
Selvom Virginia stadig er amerikansk statsborger så kunne hun stille op til lokalvalg i Hvalsø kommune, og efter en årrække som medlem af kommunalbestyrelsen, var hun fra 1998 til 2007 Borgmester i kommunen.
Virginia fortalte om både gode og dårlige sider ved kommunalbestyrelsens arbejde. Bagefter var der spørgsmål, både til det kommunalpolitiske og til USA i dag.
En usædvanlig historie, fortalt af en usædvanlig kvinde.

Bylaugsprisen for 2017 blev overakt af Jane Rasmusen med følgende ord:
”Bestyrelsen i Osted Bylaug har bestemt sig for at give Inge Cecilie Christensen Byvejen 43, Bylaugsprisen for 2017, fordi vi syntes at det er meget vigtigt for byen at vi bevarer de gamle huse i bymidten. Inge Cecilie gør meget ud af at vedligeholde sit hus, og det er ekstra pænt i år hvor huset har fået nyt stråtag. Jeg kigger ofte derind og glæder mig over det pæne hus hver gang jeg kommer forbi”.
Osted Bylaug | CVR: 33 39 97 31